Аз съм Симона Вътева.

Аз съм клиничен, функционално-диагностичен нутриционист. Възпитаничка съм на Institute of Optimum Nutrition, London, (NTDipION). През четирите години на моето образование съм обучавана и тренирана в принципите на нутриционистиката, натуропатията и похватите на функционалната медицина.

В годините след бакалавърското си образование се сертифицирах и като Restorative Wellness Practitioner, към Restorative Wellness Solutions Canada със следдипломна квалификация в направление храносмилателна система и хормонален баланс.

Сертифициран специалист към Functional Nutrition Alliance USA.

Сертифициран специалист към Deepen and Decode DUTCH Test Practitioner Course.

Член съм на Британската асоциация за медицина чрез хранене и начин на живот (BANT), Асоциация на практиците натуропати (ANP) и Асоциация на натупорапичните нутриционисти (NNA) във Великобритания.

help

С какво мога да бъда полезна?

Мога да ви съдействам с детайлен анализ относно начина на живот и хранене до този момент.

На тази база ще структурирам приложими индивидуални промени, съобразени имено с вашите нужди и ежедневие, за да може да започнете изграждането на дългосрочни здравословни навици по отношение на храненето и цялостния начин на живот с цел превенция и качествено остаряване. Запомнете, че няма по-добро лекарство от превенцията.

help

С какво мога да бъда полезна?

Мога да ви съдействам да разберете какво се случва в тялото ви и да откриете храните, които поддържат здравето ви и тези, които действат срещу него.

След това ще структурираме заедно приложими индивидуални промени, съобразени имено с вашите нужди и ежедневие, за да може да започнете изграждането на дългосрочни здравословни навици по отношение на храненето и цялостния начин на живот с цел превенция и качествено остаряване

“Всичко в излишък е в дисбаланс с природата.”

–  Хипократ
Info

Какво е Нутриционистика или Хранителна терапия?

Хранителната терапия е основан на доказателства подход за максимизиране на здравния потенциал на човека чрез индивидуално формулирани промени в храненето и начина на живот.

Info

Какво е Нутриционистика или Хранителна терапия?

Хранителната терапия е основан на доказателства подход за максимизиране на здравния потенциал на човека чрез индивидуално формулирани промени в храненето и начина на живот.

Какво ми се иска да запомните?

„Ти си това, което ядеш“ – не може да бъде казано по-добре. Аз самата съчетавам работата си с това да бъда майка, съпруга, да изпълнявам ежедневните си задължения, като едновременно с това не спирам да правя допълнителни квалификации в сферата на храненето и функционалната медицина. Не мисля, че бих могла да правя всичко това без оптимално, балансирано хранене.

Това е и основната причина, поради която не спирам да споделям знанията си с идеята да разполагате с качествена, съвременна информация, която да ви съдейства за постигането на оптимално здраве и да живеете пълноценен и щастлив живот.

В днешния забързан и донякъде объркан свят, всеки има нужда да направи оценка на храненето и начина си на живот и при нужда, да започне последователно прилагане на ежедневни промени. С дисциплина и постоянство, може да случвате вашата лична трансформация, докато неусетно всичко се превърне във вашия „ нов начин на живот“.

Моята роля е да ви съдействам в процеса, да ви помогна да изградите балансирано хранене и да изградите качествена и пълноценна връзка с храната. Не бих казала на клиентите си да избягват консумирането на торта или шоколад на всяка цена или да консумират само органични храни, тъй като това е нереалистично.

Моите препоръки са строго индивидуални, спрямо здравните нужди и цели на всеки човек. Ключът е в това да се постигнат устойчиви, здравословни, дълготрайни промени, които са балансирани и приложими в забързаното ежедневие.

Consult

КАК РАБОТЯ

Ето как мога да ви съдействам да осъзнаете колко много зависи от вас по отношение на собественото ви здравето и да започнете своята трансформация.

Info

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Години опит и знания, споделени с вас. Ценни съвети в няколко минути четене. Всичко, което е необходимо да знаете на едно място!

Член на асоциации

Какво казват за мен?