Интересни факти

ТЕХНИКА ЗА ЖАБУРЕНЕ С КОКОСОВО МАСЛО

ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ: 2 мин.

Преди 3500 години в Индия се е родила древна практика за пречистване (детокс). Древните лечители установили, че ако жабуриш мазнина, това не само премахва лошия дъх и прави зъбите и венците здрави, но и ускорява оздравителния процес при множество заболявания и е в полза на по-дълга продължителност на живота. Този метод е познат като “kavala graha” от древните лечители в Индия, но в наши дни е известен като жабурене с мазнина.

Как всъщност работи?

Има множество клинични проучвания относно жабуренето с мазнина. Едно проучване от NCBI (National Center for Biotechnology Information) казва че: ” Жабуренето с мазнина активира слюнчените ензими, които абсорбират различни токсини – химически, бактериални или такива, които идват от кръвта. За това жабуренето с мазнина, прочиства по един или друг начин цялото тяло.“ Чрез жабуренето с мазнина в устната кухина, мастните киселини в олиото, абсолютно естествено извличат тези потенциално опасни субстанции от зъбите, венците и слюнчените жлези.

 

Техника за жабурене

След събуждане слагате половин или една ч.л. кокосово масло в устата и жабурите 3-5 минути, разбира се може да жабурите и до 20 минути, стига да ви е приятно. Никога не гълтайте докато жабурите, защото връщате токсините обратно в тялото си! Изплюйте в тоалетната (за да не запушите мивката във времето, защото това е мазнина), изплакнете устата с топла вода, почистете езика със шпатула (закупува се от аптека или дрогерия) и измийте зъбите си. Почиствайте ежедневно зъбите си с конец от хранителните остатъци.
Ако сутрин приемате топла вода със сок от лимон, то правете го през сламка, защото с времето киселината се отразява на здравето на венците и зъбите.

Каква мазнина да ползвате ?

Кокосово масло с или без аромат. То има доказан анти-бактериален, анти-гъбичков и анти-плака ефект.  Всяко начало е трудно, но бъдете търпеливи. Когато правите нещата с любов и грижа, те ви се отплащат стократно!

3 thoughts on “ТЕХНИКА ЗА ЖАБУРЕНЕ С КОКОСОВО МАСЛО

 1. Katalina Jeliazkova каза:

  Практикувам го от няколко години. Още след първия месец изчезна сутрешната скованост.
  Смятам го за безценнна част от грижата за здравето.

 2. Теменуга Вълкова каза:

  Задължително ли е сутрин, вечер може ли да се прави?

  1. Симона Вътева каза:

   Сутрин е насърчително, защото цяла нощ тялото се е чистило от токсини, които се отлагат в устрата кухина и езика и по този начин практиката спомага поддържането на качествен орален микробиом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *