Интересни факти

ТЕХНИКА ЗА ЖАБУРЕНЕ С КОКОСОВО МАСЛО

ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ: 2 мин.

Преди 3500 години в Индия се е родила древна практика за пречистване (детокс). Древните лечители установили, че ако жабуриш мазнина, това не само премахва лошия дъх и прави зъбите и венците здрави, но и ускорява оздравителния процес при множество заболявания и е в полза на по-дълга продължителност на живота. Този метод е познат като “kavala graha” от древните лечители в Индия, но в наши дни е известен като жабурене с мазнина.

Как всъщност работи?

Има множество клинични проучвания относно жабуренето с мазнина. Едно проучване от NCBI (National Center for Biotechnology Information) казва че: ” Жабуренето с мазнина активира слюнчените ензими, които абсорбират различни токсини – химически, бактериални или такива, които идват от кръвта. За това жабуренето с мазнина, прочиства по един или друг начин цялото тяло.“ Чрез жабуренето с мазнина в устната кухина, мастните киселини в олиото, абсолютно естествено извличат тези потенциално опасни субстанции от зъбите, венците и слюнчените жлези.

 

Техника за жабурене

След събуждане слагате половин или една ч.л. кокосово масло в устата и жабурите 3-5 минути, разбира се може да жабурите и до 20 минути, стига да ви е приятно. Никога не гълтайте докато жабурите, защото връщате токсините обратно в тялото си! Изплюйте в тоалетната (за да не запушите мивката във времето, защото това е мазнина), изплакнете устата с топла вода, почистете езика със шпатула (закупува се от аптека или дрогерия) и измийте зъбите си. Почиствайте ежедневно зъбите си с конец от хранителните остатъци.
Ако сутрин приемате топла вода със сок от лимон, то правете го през сламка, защото с времето киселината се отразява на здравето на венците и зъбите.

Каква мазнина да ползвате ?

Кокосово масло с или без аромат. То има доказан анти-бактериален, анти-гъбичков и анти-плака ефект.  Всяко начало е трудно, но бъдете търпеливи. Когато правите нещата с любов и грижа, те ви се отплащат стократно!

One thought on “ТЕХНИКА ЗА ЖАБУРЕНЕ С КОКОСОВО МАСЛО

  1. Katalina Jeliazkova каза:

    Практикувам го от няколко години. Още след първия месец изчезна сутрешната скованост.
    Смятам го за безценнна част от грижата за здравето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *