Блог

Тест за чувствителност към храна – има ли надежден?

Тест за чувствителност към храна – има ли надежден?

Какво представлява хранителната чувствителност? Хранителната чувствителност е вид нежелана хранителна реакция – термин, който основно обхваща всички различни начини, по които бихте могли да реагирате отрицателно на дадена храна. Има три основни типа неблагоприятни...

повече информация
ВИТАМИН А

ВИТАМИН А

Витамин А Витамин А е мастноразтворим витамин, който участва в регулирането на растежа и специализацията (диференциацията) на почти всички клетки в човешкото тяло. Витамин А има важна роля в ембрионалното развитие, образуването на органи по време на развитието на...

повече информация
КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА ФОРМА НА МАГНЕЗИЙ?

КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА ФОРМА НА МАГНЕЗИЙ?

Коя е най-добрата форма на магнезий? Магнезият е едно от най-важните хранителни вещества за човешкото здраве. Често се налага да приемаме магнезий под формата на хранителна добавка, но когато отидете да купите такава, виждате огромен избор и предполагам, че няма да...

повече информация
ИНОЗИТОЛ

ИНОЗИТОЛ

Какво е инозитол? Често наричан витамин В8, инозитолът изобщо не е витамин, а по -скоро вид захар с няколко важни функции. Германският лекар Йоханес Йосиф Шерер за първи път идентифицира инозитол в мускулната тъкан през 1850 г. Инозитолът е широко разпространен в...

повече информация
ВИТАМИН В9 ФОЛАТ

ВИТАМИН В9 ФОЛАТ

Фолат  Фолатът е от решаващо значение за правилното функциониране на мозъка и играе важна роля за психичното и емоционалното здраве. Той подпомага производството на ДНК и РНК, генетичния материал на организма и е особено важен, когато клетките и тъканите растат бързо,...

повече информация
ВИТАМИН В7 БИОТИН

ВИТАМИН В7 БИОТИН

БИОТИН Биотинът е водоразтворим витамин, който обикновено се класифицира като витамин от В групата. След първоначалното му откриване през 1927 г. са необходими 40 години допълнителни изследвания, за да се установи недвусмислено, че биотинът е витамин. Той се изисква...

повече информация
ВИТАМИН В6 ПИРИДОКСИН

ВИТАМИН В6 ПИРИДОКСИН

Витамин В6 Витамин В6, наричан още пиридоксин, помага на тялото да произвежда няколко невротрансмитери, химикали, които пренасят сигнали от една нервна клетка до друга. Той е необходим за нормалното развитие и функциониране на мозъка и помага на организма да...

повече информация
ВИТАМИН В5 ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА

ВИТАМИН В5 ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА

Пантотенова киселина  Витамин В5 един от по -малко известните В витамини, вероятно защото неговите дефицити са редки. Думата пантотеник идва от гръцкото „pantou“, което означава навсякъде. Почти всички храни съдържат малки количества пантотенова киселина. Витамин В5 е...

повече информация
ВИТАМИН В3 НИАЦИН

ВИТАМИН В3 НИАЦИН

Ниацин или витамин В3 е водоразтворим витамин, използван от организма за образуване на никотинамидния коензим, NAD+. Ниацин (никотинова киселина) има 2 други форми - ниацинамид (никотинамид) и инозитол хексаникотинат, които имат различни ефекти от тези на ниацина....

повече информация

Заявете консултация!

Изпратете своите имена, имейл адрес и телефон и човек от екипа ми ще се свърже с Вас, за да уточните всички детайли.